Nincs kedved sütni, vagy nincs sütőd? Nem gond. Ezt az édességet akkor is elkészítheted és mindenki kedvére tudsz vele tenni. Ha gyerekek is esznek belőle akkor a rumot pótold aromával, ha csak felnőtteknek készíted akkor az rum mennyiségét növelheted is!
Kekszrúd
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz, 5 cl rum, 50 dkg cukor, 2 dl tej, 3 dkg kakaó, 25 dkg margarin, 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tejet felmelegítjük és belekeverjük a cukrot és a kakaót. A kekszet kicsit összetördeljük, de nem nagyon apróra. Amikor a tejes keverék kissé lehűlt hozzákeverjük a margarint és a rumot, valamint a lisztet is.
Az egészet a darabolt kekszre öntjük és fakanállal összekeverjük.
Amikor már nem túl forró akkor rudat formálunk belőle és őzgerincformába tesszük melyet előzőleg fóliával kibéleltünk. Ennek hiányában simán fóliába tekerjük és a hűtőbe tesszük.
Ha megdermedt akkor kókuszreszelékbe forgatjuk a rudat-bár ez el is maradhat, vagy használhatunk darált diót is- és hidegen szeleteljük.